A publicat studiul «Disponibilitatea pentru implementarea în România a schemei de certificare a securității cibernetice» Accesați aici studiul

CERT-RO și Cyber Volunteers – 19 doresc în continuare să contribuie la protejarea sistemului medical

2020/07/10
Popularitate 1000

Foto: CERT-RO

Continuă perioada dificilă în care sectorul medical din România este puternic solicitat de pandemia COVID-19. Recent, unul dintre spitalele municipale din România a fost ținta unui atac cibernetic, baza de date fiind serios afectată.

CERT-RO, împreună cu un grup de profesioniști în domeniul securității cibernetice, au dezvoltat programul de voluntariat CV19.RO, lansat în luna mai 2020, în sprijinul furnizorilor de servicii de sănătate, pentru a face față provocărilor crizei.

Invităm conducerile spitalelor, care nu au completat până acum formularul de solicitare pentru sprijin cu titlu gratuit și includerea în programul de management al incidentelor de securitate cibernetică, să trimită documentul la adresa alerte.spitale@cert.ro.

Facem eforturi să prevenim, să identificăm și să răspundem posibilelor vulnerabilități de natură informatică ale furnizorilor de servicii de sănătate, înainte de a fi prea târziu. Dorim sa protejăm digital sănătatea României!


Vizualizat de 8030 ori