A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO participă la desfășurarea și organizarea exercițiul cibernetic național CyDEx18

2018/10/08
Popularitate 1042

Foto: Cyberint

Exercițiul este organizat de SRI, prin intermediul Centrului Național Cyberint, în parteneriat cu MApN, MAI , MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO și cu sprijinul Universității Politehnica din București.

CyDEx18 se va desfășura în perioada 8-10 octombrie 2018, la Palatul Snagov lângă București. La eveniment vor participa peste 90 de entități din mediul public, privat și academic, reunind peste 300 de experți în securitate cibernetică.

Principalul obiectiv îl reprezintă exersarea capacităților de apărare în domeniul securității cibernetice și a mecanismelor de intervenție rapidă, în cazul unor amenințări la adresa infrastructurilor critice IT&C relevante pentru securitatea națională. De asemenea, de o importanță deosebită este și verificarea nivelului de expertiză tehnică al specialiștilor din cadrul entităților participante în cazul unui incident cibernetic major la nivel național.

CyDEx18 este singurul exercițiu național de tip hands-on (axat pe componenta practică), particularitate ce îi conferă un grad ridicat de complexitate și un nivel avansat de realism. Simulările complexe se vor derula într-un poligon de securitate cibernetică creat și personalizat special pentru acest exercițiu de specialiștii SRI ce activează în Centrului National Cyberint.

Față de ediția din 2017, anul acesta vor exista mai multe scenarii, cu un grad ridicat de realism, propuse atât de entități din mediul public cât și din cel privat: SRI, SPP, MapN, CERT-RO, UNICREDIT și ENEVO GROUP. Scenariile vor provoca jucătorii să descopere și să analizeze aplicații malware cu un grad ridicat de complexitate și să investigheze diverse tipuri de atacuri simulate.


Postat în: evenimente CERT CERT-RO

Vizualizat de 2530 ori