A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO sprijină pregătirea magistraților pentru combaterea criminalității informatice

2016/06/23
Popularitate 967

Foto:

Specialiști în securitate cibernetică ai CERT-RO au participat la pregătirea unui grup țintă format din 60 de judecători și procurori din România și Bulgaria.  Pregătirea magistraților s-a desfășurat în cadrul proiectului Cooperare judiciară europeană în domeniul combaterii criminalității informatice, co-finanțat de Comisia Europeană, care tratează problema cooperării europene în acest domeniu dintr-o perspectivă judiciară, abordând nevoia procurorilor și judecătorilor de a deține o cunoaștere exactă a metodelor actuale folosite în anchetarea cazurilor de criminalitate informatică, a procedurilor de lucru de la nivel național, dar și a modelelor de bune practici în cadrul cooperării bilaterale sau a cooperării cu instituțiile europene.

La sesiunile training din cadrul proiectului au contribuit și specialiști din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Inspectoratului General al Poliției Române, Europol și FBI.                 

Astăzi, 23 iunie 2016 va avea loc evenimentul de încheiere a proiectului, la Hotel Capital Plaza din București. Evenimentul este organizat de CJS - Centrul pentru Studii de Justiție și Securitate, Centrul Român de Politici Europene, Institutul Național al Magistraturii din România, Institutul Național de Justiție din Bulgaria și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În cadrul conferinței se va prezenta Ghidul de Cooperare judiciară europeană în domeniul criminalității informatice, destinat magistraților, document realizat în cadrul proiectului. Totodată, se va dezbate necesitatea și posibilitatea introducerii în curricula INM a unor cursuri în domeniul tehnologiei informației și criminalității cibernetice.

Evenimentul va fi urmat de un workshop cu tema Monede virtuale, provocări pentru sistemul judiciar.


Vizualizat de 2004 ori