A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO antrenează specialiști pentru investigații de securitate cibernetică în Sri Lanka

2016/02/10
Popularitate 962

Foto:

 

 

 

În perioada 8-10 februarie 2016, o echipă de experți în securitate cibernetică ai CERT-RO a organizat un exercițiu de investigație digitală în timp real în Colombo, Sri Lanka.

La acest eveniment au participat experți ai Poliției și ai CERT-ului național din Sri Lanka, precum și reprezentanți ai Ministerului Meteorologiei, Energiei, Informației, Managementul Dezastrului, Schimbărilor Climatice și al Comunicațiilor (Ministry of Meteorology, Energy, Information, Disaster Management, Climate Change and Communications – MEIDECC) din Tonga.

Exercițiul pregătit de CERT-RO a fost unul în timp real, scopul său fiind scoaterea în evidență a vulnerabilităților tipice întâlnite în domeniul securității cibernetice, precum și sublinierea importanței deosebite acordate cooperării în astfel de cazuri.

Principalul obiectiv al acestui exercițiu l-a reprezentat pregătirea participanților pentru desfășurarea unor investigații digitale, precum și monitorizarea datelor de trafic, toate acestea în timp real. Totodată, s-a pus accent pe proceduri de cooperare inter-departamentală și diseminare pentru combaterea infracțiunilor cibernetice.

Pentru mai multe detalii legate de desfășurarea exercițiului accesați acest URL


Postat în: stiri CERT CERT-RO workshop

Vizualizat de 1410 ori