A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comisia Europeană suspendă intern utilizarea TikTok pe dispozitivele folosite în interes de serviciu

2023/02/23
Popularitate 1000

Pentru a-și spori securitatea cibernetică, Consiliul de Administrație al Comisiei Europene a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu, precum și de pe dispozitivele personale înscrise în serviciul de dispozitive mobile al Comisiei.

Această măsură urmărește să protejeze Comisia împotriva amenințărilor la adresa securității cibernetice și a acțiunilor care ar putea fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluțiile în materie de securitate ale altor platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, revizuite în permanență.

Măsura este în conformitate cu politicile interne stricte de securitate cibernetică ale Comisiei pentru utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicațiile profesionale. Acesta completează recomandările de lungă durată ale Comisiei adresate personalului de a aplica cele mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială și de a menține un nivel ridicat de conștientizare cibernetică în activitatea lor de zi cu zi.

Comisia se angajează să se asigure că personalul său este bine protejat împotriva amenințărilor și incidentelor cibernetice din ce în ce mai mari. Prin urmare, este de datoria noastră să răspundem cât mai curând posibil la potențialele alerte cibernetice.

Suspendarea de astăzi este o decizie corporativă internă care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înscrise în serviciul său mobil.

Sursa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_1161


Vizualizat de 10848 ori