A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) participă la EU-UA Cyber Dialogue 2022

2022/09/29
Popularitate 1000

Foto: SSSCIP

București, 29 septembrie 2022

Cea de-a doua ediție a ‘EU-UA Cyber Dialogue’ are loc în format hibrid la Varșovia, Polonia, pe 28 și 29 septembrie 2022.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) participă la acest eveniment împreună cu reprezentanți ai Uniunii Europene (UE), cum ar fi: DG CONNECT, Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) și Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA), precum și reprezentanți ai statelor membre UE.

Din partea Ucrainei, au participat la eveniment Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina (SSSCIP), Centrul Național de Coordonare a Securității Cibernetice (NCSCC) și Ministerul Transformării Digitale din Ucraina (MDTU).

La deschiderea evenimentului, dl. general de brigadă Oleksandr Potiy, vicepreședinte al SSSCIP, a subliniat intensificarea cooperării în materie de securitate cibernetică dintre Ucraina și partenerii internaționali, în special după invazia Ucrainei de către Federația Rusă.

Printre partenerii internaționali activi în materie de securitate cibernetică menționați în mod specific de Ucraina se pot enumera:

  • Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC)
  • Centrul de Excelență Cooperativ de Apărare Cibernetică al NATO (CCDCOE)
  • Agenția SUA pentru Infrastructură și Securitate Cibernetică (CISA)
  • Comandamentul Cibernetic al SUA
  • Forțele de Apărare Cibernetică din Polonia
  • Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC)

SSSCIP și DNSC au semnat în august 2022 un memorandum de înțelegere în domeniul securității cibernetice și s-au angajat la un nivel sporit de cooperare bilaterală.

Principalul obiectiv al cooperării este construirea și consolidarea capacităților menite să prevină, să descurajeze și să răspundă la amenințările și riscurile cibernetice, precum și atingerea unui nivel semnificativ de participare, în calitate de parteneri, la proiectele internaționale de securitate cibernetică.

Contact pentru presă: Mihai Rotariu | [email protected]  | 0740 066 866


Vizualizat de 3883 ori