A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat de presă: Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și S&T România colaborează în cadrul proiectului 'Sistem de alertă timpurie și informare în timp real - RO-SAT'

2022/04/07
Popularitate 1000

Foto: DNSC

București, 7 aprilie 2022

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și S&T România au avut azi ședința inițială pentru stabilirea pașilor necesari îndeplinirii cerințelor din contractul pentru furnizarea componentei centrale a proiectului cu finanțare europeană “Sistem de alertă timpurie și informare în timp real - RO-SAT”.

Contractul semnat recent de DNSC și S&T se întinde pe o durată de 6 luni și are o valoare de 24,197 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 24,2 milioane de lei, fără TVA. La procedura de atribuire s-au înscris și alte companii cu activitate în sectorul IT&C din România, însă S&T a fost declarat câștigător, conform criteriilor stabilite prin caietul de sarcini.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, acum Directoratul Național de Securitate Cibernetică, este beneficiarul unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului “RO-SAT”, cod MySMIS2014+ 130277, în baza contractului de finanțare nr. 2/2.3.2/20.09.2019. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 Tehnologia Informațiilor și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acțiunea 2.3.2 - Asigurarea securității cibernetice a sistemelor TIC și a rețelelor informatice.

Creșterea nivelului de securitate a spațiului cibernetic la nivel național reprezintă o prioritate în contextul actual. Digitalizarea accelerată din societate, atât la nivelul companiilor private cât și la nivelul instituțiilor publice corelată cu creșterea numărului de incidente și a atacurilor cibernetice, precum și gradul crescut de complexitate a acestora, a determinat necesitatea dezvoltării unui sistem național de avertizare în timp real a persoanelor fizice și/sau juridice vizate de atacuri cibernetice și/sau afectate de incidente de securitate cibernetice, precum și pentru informarea și cooperarea cu autoritățile competente.

Obiectivele specifice ale proiectului presupun și amplasarea unor sisteme de tip senzor SOC (Security Operation Center) de monitorizare în timp real a rețelelor din locațiile beneficiarilor, realizarea unui număr de cel puțin 120 de audituri de securitate, instruirea unui număr de 20 se specialiști și operaționalizarea a patru echipe de intervenție on-site.

Persoană de contact pentru presă: Mihai Rotariu | [email protected] | 0740 066 866


Vizualizat de 1595 ori