A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat Workshop Cyber Citizen Initiative

2024/02/14
Popularitate 1000

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), împreună cu Universitatea Aalto din Finlanda și Reprezentanța Comisiei Europene în România, a organizat în data de 13 februarie 2024 un workshop în cadrul proiectului european Cyber Citizen Initiative.

În cadrul workshop-ului au avut loc două sesiuni de lucru, în care participanții au dezbătut diverse teme precum amenințările principale la adresa cetățenilor în ceea ce privește securitatea cibernetică, dezvoltarea competențelor esențiale ale cetățenilor pentru a putea opera în siguranță în mediul digital și utilizarea platformei Cyber Citizen.

Evenimentul a adunat aproximativ 30 de participanți cu impact în domeniul securității cibernetice din medii diverse: public, privat, academic și ONG-uri.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Maria-Manuela Catrina, Adjunctul Directorului DNSC, Mara Roman, Adjunctul Șefului Reprezentanței Comisiei Europene în România, Marianne Lindroth, Managerul de proiect și Sanna Leminen, Consul la Ambasada Finlandei în România.

Bucureștiul a fost a treia capitală în care s-a organizat workshop-ul după Paris și Berlin. Rezultatele lucrărilor vor fi integrate în raportul final al proiectului, urmând ca pe viitor să se organizeze sesiuni de testare a platformei de către cetățenii români.

Despre proiect:

Proiectul Cyber Citizen Initiative - https://cyber-citizen.eu/en - (CCI), coordonat de Universitatea Aalto, își propune să promoveze o cultură digitală sigură în cadrul Uniunii Europene (UE). CCI urmărește stabilirea unui model european standardizat de predare și implementarea acestuia, oferind cetățenilor europeni competențe fundamentale de securitate cibernetică. Proiectul abordează provocările legate de diferențele de percepție între statele membre ale UE și definește obiectivele de competență în domeniul securității cibernetice prin consultări online și la fața locului cu actorii interesați din statele membre UE.