A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Considerații pentru asigurarea securității fizice și cibernetice a sub-sectorului energie electrică

2022/06/10
Popularitate 1000

Foto: unsplash.com

Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) și Department of Energy (DOE) din SUA au lansat Sector Spotlight: Cyber-Physical Security Considerations for the Electricity Sub-Sector, un produs dedicat municipalităților mici și mijlocii, operatorilor de utilități, sau părților responsabile cu infrastructura critică.  

Produsul menționează apariția unor noi vectori de atac disruptiv, care pot afecta rețeaua electrică sau alte activități specifice sub-sectorului, în contextul integrării, atât la nivel industrial, cât și la nivelul consumatorilor, a tehnologiilor de monitorizare și control sau altor dispozitive interconectate. 

Resursa subliniază vectorii principali de atac cibernetic sau fizic specifici sub-sectorului de energie electrică, cele mai bune practici pentru ameliorarea riscurilor și recomandări pentru menținerea rezilienței. În plus, produsul conține alte resurse de la CISA și DOE, utile la îmbunătățirea pregătirii și rezilienței organizațiilor.  

 

Surse:

https://www.cisa.gov/sites/default/files/publications/Sector%20Spotlight%20Cyber-Physical%20Security%20Considerations%20Electricity%20Sub-Sector%20508%20compliant.pdf 

https://www.cisa.gov/sector-spotlight-cyber-physical-security-considerations-electricity-sub-sector 


Postat în: cybersecurity ghid

Vizualizat de 2048 ori