A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO recomandă cea de-a treia ediție a congresului 'Cybersecurity in Romania' (23-26 septembrie 2015, Sibiu)

2015/09/20
Popularitate 973

Foto:

CERT-RO vă invită la Sibiu în perioada 23-26 septembrie 2015 pentru cel mai mare eveniment de conștientizare publică în domeniul securității cibernetice din România: Cyber Security Awareness.

Aflat la cea de-a treia ediție, Congresul Internațional “Cybersecurity in Romania, platforma de dialog public-privat” se va bucura de o prezență internațională, participanții provenind din aproximativ 20 de țări. Evenimentul este organizat de către Swiss WebAcademy (SWA) – o asociație profesională româno-elvețiană, împreună cu Security Brokers International, Agora Group și IntelSeCo.  

În plus față de edițiile precedente, începând de luni 21 Septembrie și până miercuri, 23 septembrie la Sibiu se desfășoară “Training Days”, cursuri de sensibilizare și OSINT, hands-on, pentru grupuri de începători și intermediari precum și pentru factorii de decizie și IT din întreprinderi.

AWARENESS DAY (miercuri 23 septembrie), va găzdui cel mai mare eveniment de sensibilizare în domeniul securității pe Internet realizat vreodată în România, care vizează un public larg de toate vârstele, de la copii până la adulți. Se estimează prezența a mai mult de 2100 de participanți (700 copii împreună cu profesori și părinți, 700 tineri si 700 adulți). Cei care vor susține prezentări în cadrul acestui eveniment vor partaja publicului informații deosebit de prețioase și vor realiza demo-uri live în cele trei mari momente ale zilei: dimineața copiilor, după-amiaza tinereilor și seara adulților.

Din program: - Demonstrație de Hacking cu un site instituțional într-un internet virtual (platforma CTF 365) - Informații șterse dar găsite în memorie pe smartphone-uri folosite (NETSEC) - „Dracula știe totul despre tine” (Replică live a "Belgian Mage").  În timpul zilei, SWA și partenerii săi vor organiza, ca și anul trecut, un curs de sensibilizare dedicat echipelor decizionale din companii și instituții

Agenda congresului cuprinde evenimente pe tot parcursul acestei săptămâni, după cum urmează:

Luni-Miercuri 21-23 Septembrie: Training Days

Miercuri 23 Septembrie: Awareness Day, Casa de Cultură: eveniment destinat copiilor, tinerilor și publicului larg

Joi 24 Septembrie: Plenary day, Casa de Cultură

Vineri 25 Septembrie: Paralel sesions day, Hotel Golden Tulip

Sâmbătă 26 Septembrie: Specialist Day: o zi cu ușile închise, pentru profesioniștii ITSEC (analiști și firme de specialitate), și       specialiștii ale instituțiilor de stat, români și străini

Pentru detalii complete legate de organizare, accesați site-ul congresului


Vizualizat de 6459 ori