A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a semnat un parteneriat cu Asociația de Informare, Educație și Prevenție în Sănătate (AIEPS)

2024/05/09
Popularitate 1000

Foto: DNSC

În data de 8 mai 2024, echipa Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a avut o întâlnire cu reprezentanții din conducerea Asociației de Informare, Educație și Prevenție în Sănătate (AIEPS).

Scopul principal al întâlnirii a fost semnarea acordului de parteneriat între DNSC și AIEPS și identificarea posibilităților de colaborare în proiecte ce vizează domeniul sănătății și securității cibernetice. În cadrul discuțiilor, s-a evidențiat importanța conștientizării și educației în ceea ce privește riscurile de securitate cibernetică în sectorul sănătății, cu accent pe prevenirea atacurilor cibernetice și protejarea datelor sensibile ale pacienților.

Din perspectiva consolidării capacităților în domeniul securității cibernetice în sectorul sănătății, echipa DNSC oferă suport și expertiză în dezvoltarea și implementarea programelor de formare și conștientizare a personalului medical și a comunității în general, în colaborare cu AIEPS. De asemenea, se va explora posibilitatea accesării de finanțări europene pentru proiecte comune ce urmăresc creșterea securității cibernetice în sectorul sănătății și promovarea inovației în acest domeniu.

Parteneriatul dintre DNSC și AIEPS nu numai că va aduce beneficii imediate în ceea ce privește securitatea datelor și prevenirea riscurilor cibernetice în sănătate, dar va contribui și la promovarea unei abordări integrate în gestionarea securității cibernetice în sistemul medical, având un impact pozitiv asupra calității serviciilor de sănătate și a protecției informațiilor sensibile ale pacienților.