A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Agenția de Securitate Cibernetică (ASC) a Republicii Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere

2024/06/11
Popularitate 1000

Foto: DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Agenția de Securitate Cibernetică (ASC) a Republicii Moldova au semnat în data de 7 iunie 2024, la Chișinău, un Memorandum de Înțelegere.

Memorandumul a fost semnat de către directorul ASC, și Adjunctul Directorului DNSC, și pune bazele unei strânse cooperări între cele două instituții omoloage.

„Semnarea acestui memorandum de colaborare cu DNSC reprezintă un moment istoric pentru ASC. România este cel mai apropiat partener al Republicii Moldova, inclusiv în construirea rezilienței în domeniul securității cibernetice. Am beneficiat de sprijinul constant al DNSC de fiecare dată când a fost nevoie, iar acest memorandum vine să oficializeze și să aprofundeze colaborarea excelentă pe care deja o avem”, a declarat conducerea ASC.

“Avem deosebita plăcere să anunțăm că Directoratul Național de Securitate Cibernetică al României (DNSC) a fost alături de partenerii noștri de la Agenția de Securitate Cibernetică a Republicii Moldova (ASC) încă de la înființarea acesteia. Suntem onorați că primul Memorandum de Înțelegere semnat de ASC este cel cu DNSC.

În baza strânselor relații ale României cu Republica Moldova și a parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a statului vecin, DNSC va fi întotdeauna un partener de încredere pentru ASC, fiind gata să îi ofere instituției omoloage, cu prioritate, sprijinul necesar. Suntem ferm convinși că, împreună, vom dezvolta proiecte de impact, menite să sporească nivelul de reziliență cibernetică atât în Republica Moldova, cât și în România”, a completat DNSC.