A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a participat la exercițiul european dedicat crizelor de securitate cibernetică - ‘EU Cyber Crisis Linking Exercise on Solidarity – EU CyCLES

2022/01/28
Popularitate 1000

Foto:

Președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene, alături de Agenția de Securitate Cibernetică a UE (ENISA) și Serviciul European de Acțiune Externă (EEAS), au organizat pe 26 și 27 ianuarie 2022, exercițiul cibernetic la nivel executiv „EU Cyber Crisis Linking Exercise on Solidarity – EU CyCLES”. România a fost reprezentată de Directorat prin reprezentanții săi în rețeaua de cooperare Cyber Crises Liaison Organisation Network (CyCLONe).

Componenta operațională CyCLONe a fost o secvență din întregul exercițiu, fiind implicate și grupurile de decizie politică de la nivel european, respectiv Grupul Orizontal privind Problemele de Securitate Cibernetică (HWPCI) și Comitetul Permanent de Reprezentanți (COREPER). Scopul principal al exercițiului este de a stimula o coeziune între aceste formate de cooperare.

Principalele teme ale exercițiului au fost corelarea nivelurilor politic și tehnic, în cadrul unei înțelegeri comune a situației și consolidarea solidarității, prin identificarea mecanismelor adecvate de a oferi sprijin atunci când apare această necesitate în situații de criză.

Scenariul a abordat un atac la scară largă în lanțul de aprovizionare, cu impact transfrontalier și transsectorial, în diferite state membre. Principalele sectoare afectate au fost sănătatea și energia.

 


Postat în: stiri awareness EU-Cycles

Vizualizat de 1203 ori