A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Consorțiul DYNABIC a organizat cu succes ședința de lansare în perioada 13-14 decembrie 2022

2023/02/03
Popularitate 1000

Foto: DYNABIC

Bilbao, 03.02.2023. Proiectul Horizon Europe DYNABIC (Dynamic business continuity of critical infrastructures on top of adaptive multi-level cybersecurity) a organizat cu succes întâlnirea de lansare a proiectului, în perioada 13-14 decembrie 2022. Întâlnirea a avut loc în format hibrid la sediul Tecnalia, lângă orașul Bilbao, și online, cu participarea tuturor partenerilor consorțiului.

Derulat pe o perioadă de 36 de luni, proiectul DYNABIC va furniza Cadrul DYNABIC care va permite Operatorilor Serviciilor Esențiale (OES) să prezică, să evalueze cantitativ și să atenueze în timp real riscurile de continuitate a afacerii și potențialele efecte în cascadă ale acestora. În plus, va permite adaptarea autonomă dinamică a infrastructurilor critice pentru a îndeplini obiectivele de reziliență prin optimizarea și orchestrarea automată a strategiilor de răspuns.

Pentru a face acest lucru, DYNABIC va elabora conceptul DYNABIC Multi-Aspect Digital Twin și va construi soluții de reziliență pentru infrastructurile critice pe lângă utilizarea MADT, cu accent special pe incidentele și atacurile de securitate cibernetică. MADT va permite efectuarea de analize și previziuni cu privire la potențialele întreruperi de afaceri și propagarea acestora în infrastructuri critice, care pot fi conectate la alte infrastructuri critice din același domeniu sau în cross-domain.

Cadrul DYNABIC va fi validat în două tipuri de demonstrații:

  1. i) Pregătire inteligentă, prevenire și răspuns la riscurile de întrerupere a afacerii în patru infrastructuri critice și lanțuri de aprovizionare (stații de încărcare pentru vehicule electrice, servicii de transport critice, servicii de telecomunicații și servicii spitalicești) și
  2. ii) Pregătire inteligentă și răspuns la riscurile de întrerupere a afacerilor în cascadă în infrastructurile critice interconectate.

În timpul întâlnirii de lansare, partenerii de proiect își întăresc colaborarea și și-au subliniat așteptările, cercetările și interesele comerciale. Aceștia au convenit asupra unui plan de acțiune tentativ pentru fiecare pachet de lucru pentru următoarele 12 luni. În această primă fază a proiectului, consorțiul va lucra la proiectarea și specificarea cerințelor funcționale și nefuncționale ale soluției DYNABIC, precum și a arhitecturii inițiale a sistemului. În plus, toți partenerii au convenit să lanseze obiectivul proiectului și să abordeze activități de conștientizare*.

Consorțiul:

 

TECNALIA, Spnia –Coordonator Proiect

SINTEF, Norvegia

Centre National de la Recherche Scientifique CNRS, Paris

Montimage, Franța

Beawre Digital, Spania

Universitaet Duisburg-Essen, Germania

University Western Macedonia, Grecia

Metamind Innovaions, Grecia

PDM E FC, Portugalia

Universitatea București, România

Directoratul Național de Securitate Cibernetică, România

Public Power corporation, Grecia

Hospital do Espirito Santo de Evora, Portugalia

Ferrovial Corporación, Spania

Orange Romania, România

 

 

 

 

Contact:

Manager Proiect:

Erkuden Rios (TECNALIA) at [email protected]

Dissemination Manager:

Nicolas Ferry (UCA) at [email protected]


Vizualizat de 37 ori