A FOST PUBLICATĂ LISTA TARIFELOR AFERENTE ACTIVITĂȚILOR DE AUDIT DE SECURITATE CIBERNETICĂ. Accesați aici lista

Pregătim organizarea Campionatului European de Securitate Cibernetică 2019 în România

2019/01/10
Popularitate 1119

În cursul zilei de astăzi, 10 ianuarie 2019, la sediul CERT-RO a avut loc o nouă întâlnire dedicată organizării European Cyber Security Championship (ECSC) în România.

La întrevedere au participat reprezentanți ai CERT-RO, SRI și ANSSI, organizatori tradiționali ai competiției în România, dar și susținători sau posibili sponsori din spațiul public sau privat. Discuțiile s-au concentrat pe organizarea fazei naționale a competiției, precum și etapa finală din luna octombrie, care va avea loc la București.     

ECSC este un concurs la nivel european, care are ca temă securitatea cibernetică. Proiectul este susținut anual de către European Union Agency for Network Internet Security (ENISA).

În cadrul ECSC, echipele fiecărui stat participant sunt implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații.

Concursul are o etapă națională, prin care se face selecția echipei României, pregătitoare pentru întrecerea finală, la nivel european. 

Participanții care vor să se înscrie în competiţie trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani

– cetățeni ai ţării pentru care participă sau locuiesc şi urmează o formă de învățământ în această ţară

Echipele sunt formate din 2 (maxim 3) antrenori și maxim 10 concurenți din 2 categorii: 5 juniori (între 16 și 20 ani) și 5 seniori (între 21 și 25 ani). Vârsta de referință este vârsta concurentului la sfarsitul anului calendaristic.

Mai multe despre edițiile precedente puteți afla pe cybersecuritychallenge.ro


Vizualizat de 3598 ori