Au fost publicate Normele privind autorizarea și verificarea furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat: S-a stabilit echipa care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019 (București, 9-11 octombrie)

2019/09/10
Popularitate 1102

Foto: CERT-RO

În perioada 3-8 septembrie 2019, la Bran, CERT-RO, ANSSI și Centrul Național Cyberint au organizat cel de-al doilea stagiu de pregătire și selecție a echipei care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2019.

Pe lângă organizatori, Orange, BIT SENTINEL și certSIGN, parteneri ai ECSC2019, au susținut sesiuni de training și de testare a participanților, conform rigorilor competiției la nivel european.

Ediția de anul acesta a European Cyber Security Challange (ECSC) va avea loc între 9 și 11 octombrie, la Palatul Parlamentului din București. ECSC este un concurs la nivel european, care are ca temă securitatea cibernetică. Campionatul este organizat sub egida European Union Agency for Network Internet Security (ENISA).

În cadrul ECSC, echipele fiecărui stat participant au parte de exerciţii în care trebuie să colaboreze în echipă, într-un cadru competițional. Concursul are o etapă națională, prin care se face selecția echipei României, pregătitoare pentru întrecerea finală, la nivel european. Participanții care sunt eligibili pentru competiţie trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani

– cetățeni ai ţării pentru care participă sau locuiesc şi urmează o formă de învățământ în această ţară.

Echipele sunt formate din 2 (maxim 3) antrenori și maxim 10 concurenți din 2 categorii: 5 juniori (între 16 și 20 ani) și 5 seniori (între 21 și 25 ani). Vârsta de referință este vârsta concurentului la sfarsitul anului calendaristic. Mai multe despre edițiile precedente puteți afla pe cybersecuritychallenge.ro

Cincisprezece concurenți s-au calificat pentru bootcamp-ul de la Bran, faza finală a procesului de selecție națională, după preselecția online și primul stagiu de pregătire. Aici, tinerii au avut parte de traininng-uri și teste din domeniul securității cibernetice, precum securitate web, criptografie, inginerie inversă și investigații, programare, teste de penetrare, atac și apărare, securitate Linux/Windows/macOS sau securitatea terminalelor mobile.

Echipa României, care ne va reprezenta la ediția finală de la București, este formată din: Vulpe Robert (căpitan), Dobre Robert, Albăstroiu Dragoș, Dragomir Ioan, Dăncăescu Mihai, Done Cristian, Bădănoiu Matei, Top Alexandru, Moga Tudor și Cioată Mihai.

Mulțumim sponsorilor și partenerilor ECSC 2019 pentru suport: Orange Romania, Bit Sentinel, certSIGN, CISCO, Microsoft, Palo Alto, Clico, Emag, Cybertas, precum și partenerilor media - Agenția Națională de Presă – Agerpres și Digi 24!

Hai România!


Postat în: stiri comunicat awareness

Vizualizat de 3917 ori