A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Luna Europeană a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month - ECSM) 2017

2017/07/05
Popularitate 1184

Foto: CERT-RO

Luna Europeană a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month – ECSM) este o campanie de conștientizare la nivel european pentru promovarea securității cibernetice în rândul cetățenilor şi urmăreşte schimbarea percepției asupra amenințărilor informatice, prin intermediul promovării conceptului de securitate a datelor şi a informațiilor, prin educație, schimbul de bune practici şi competiții.

ECSM este organizată prin intermediul Agenției Europene pentru Securitatea Rețelelor Informatice şi a Datelor (ENISA), Comisia Europeană (DG CONNECT) şi partenerii acestora. Proiectul pilot al campaniei a debutat în 2012, CERT-RO participând cu rolul de coordonator național încă de la prima ediție.

Perioada de timp dedicată acestui demers este luna octombrie a fiecărui an, însă această limitare este opțională și depinde de decizia organizatorilor la nivel național. În fiecare an, datorită cererilor partenerilor naționali din ECSM, CERT-RO a extins perioada și a acceptat includerea unor evenimente specifice, care se desfășurau la finele lunii septembrie ori prima parte a lunii noiembrie.

În cadrul lunii octombrie, fiecărei săptămâni din lună i se atribuie câte o temă de conștientizare. Acest proces de stabilire a temelor de interes la nivel european are loc în urma unor consultări între coordonatorii naționali ai campaniei. Ulterior, fiecare stat își poate organiza activitatea, tangențial cu aceste 4 teme.

Temele alese pentru această ediție a ECSM:

  • Săptămâna 1: Security at the workplace
  • Săptămâna 2: Governance, Privacy & Data Protection
  • Săptămâna 3: Cyber Security in the Home
  • Săptămâna 4: Skills in Cyber Security

Evenimentele/activitățile naționale sunt introduse într-un calendar public, disponibil online pe site-ul ECSM (www.cybersecuritymonth.eu), ceea ce oferă o convenabilă expunere la nivel internațional.

Participarea ca partener în cadrul ECSM este condiționată de răspândirea mesajelor și a elementelor distinctive ECSM (logo, poster) în cadrul evenimentelor/campaniilor ce urmează a fi prinse în calendarul ECSM.

Dacă doriți să deveniți partener în cadrul campaniei de conștientizare, vă rugăm să completați următorul chestionar.


Vizualizat de 5477 ori