A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Estonia a respins un atac cibernetic major după ce a înlăturat monumentele sovietice

2022/08/19
Popularitate 1000

Estonia a anunțat joi, 18 august 2022, că a respins „cele mai extinse atacuri cibernetice începând cu 2007”, la scurt timp după îndepărtarea monumentelor sovietice dintr-o regiune cu majoritate etnică rusă.

Grupul de hackeri ruși Killnet a revendicat responsabilitatea pentru atac, declarând miercuri, 17 august 2022, pe contul propriu de Telegram, că a blocat accesul la peste 200 de instituții de stat și private estoniene, inclusiv la un sistem online de identificare a cetățenilor.

Cu toate acestea, un oficial al guvernului estonian a declarat joi că impactul atacului este limitat. „Ieri, Estonia a fost supusă celor mai ample atacuri cibernetice cu care s-a confruntat începând cu 2007”, a scris Luukas Ilves, subsecretar pentru transformare digitală la Ministerul Afacerilor Economice și Comunicațiilor din Estonia. „Cu câteva excepții scurte și minore, site-urile web au rămas pe deplin disponibile pe tot parcursul zilei. Atacul a trecut în mare parte neobservat în Estonia", a adăugat el.

Killnet a susținut un atac similar împotriva Lituaniei în luna iunie, declarând că a acționat după ce un tanc sovietic Tu-34 a fost retras de la expunerea publică din orașul Narva.

Într-un atac DDoS, hackerii încearcă să inunde o rețea cu un volum neobișnuit de mare de trafic de date, pentru a o paraliza atunci când nu mai poate face față nivelului de date solicitate.

Estonia a depus eforturi pentru spori securitatea cibernetică în 2007, după ce a suferit atacuri ample asupra site-urilor publice și private, pe care le-a atribuit rușilor furioși pentru îndepărtarea unei statui din epoca sovietică. Monumentul Armatei Roșii a fost mutat dintr-o piață din Tallinn, urmat de două nopți de revolte ale etnicilor ruși.

Guvernul estonian a ordonat marți, 16 august 2022, înlăturarea rapidă a tuturor memorialelor sovietice publice din Narva, invocând tensiunile în creștere din oraș și acuzând Rusia că încearcă să exploateze trecutul pentru a diviza societatea estoniană.

Sursa: https://www.reuters.com/world/europe/estonia-says-it-repelled-major-cyber-attack-after-removing-soviet-monuments-2022-08-18/


Postat în: stiri awareness

Vizualizat de 4222 ori