A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Guvernul belgian solicită autorităților chineze să ia măsuri împotriva activităților cibernetice malițioase întreprinse de APT-uri din China

2022/07/19
Popularitate 1000

Belgia expune activități cibernetice răuvoitoare care au afectat în mod semnificativ suveranitatea, democrația, securitatea și societatea în general și care au vizat Federal Public Services Interior (FPS Interior) și Forțele Armate Belgiene.

Belgia consideră că aceste activități cibernetice malițioase au fost întreprinse de grupări de tip APT (amenințări persistente avansate) din China.

În acest sens, au fost detectate activități cibernetice rău intenționate care vizau FPS Interior. Aceste activități pot fi legate de grupurile de hackeri cunoscute sub numele de Advanced Persistent Threat 27, Advanced persistent Threat 30, Advanced persistent Threat 31.

Alte atacuri au vizat Forțele Armate Belgiene. Aceste activități pot fi legate de grupurile de hackeri cunoscute sub numele de CSONU 2814/GALLIUM/SOFTCELL.

Belgia denunță cu fermitate aceste activități cibernetice răuvoitoare, care sunt întreprinse în contradicție cu normele comportamentului responsabil al unui stat, așa cum au fost aprobate de toate statele membre ale ONU. Belgienii continuă să îndemne autoritățile chineze să adere la aceste norme și să nu permită ca teritoriul său să fie utilizat pentru activități cibernetice malițioase și, totodată, să ia toate măsurile corespunzătoare, disponibile și fezabile în mod rezonabil pentru a detecta, investiga și rezolva situația.

Belgia își reafirmă angajamentul ferm față de un comportament responsabil al statului pentru a asigura un spațiu cibernetic global, deschis, liber, stabil și sigur. În acest scop, vor continua să lucreze la instituirea unui program de acțiune sub auspiciile ONU pentru a promova și a sprijini în mod eficient statele să adere la comportamentul responsabil în spațiul cibernetic.

Belgienii reiterează hotărârea de a continua să contracareze comportamentul rău intenționat în spațiul cibernetic. Ei își propun intensificarea cooperării împreună cu partenerii europeniși cei internaționali, dar și cu alte părți interesate din sectorul public și cel privat, prin intensificarea schimbului de informații și a angajamentului diplomatic continuu, prin consolidarea rezilienței cibernetice și a cooperării în materie de gestionare a incidentelor, precum și prin eforturi comune de îmbunătățire a securității globale a software-ului și a lanțurilor lor de aprovizionare. 


Postat în: stiri awareness awareness

Vizualizat de 2856 ori