A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Luna europeană a securității cibernetice: Uniți împotriva amenințărilor cibernetice

2017/10/02
Popularitate 1083

Foto:

Octombrie  este Luna europeană a securității cibernetice, iar 2017 marchează cea de-a 5-a aniversare a campaniei. 

Peste 300 de activități de promovare a siguranței online vor avea loc în Europa: conferințe, ateliere, sesiuni de instruire, summituri, prezentări generale pentru utilizatori si campanii online.Campania din 2017 se va concentra asupra securității cibernetice la locul de muncă și acasă, guvernanță și protecția vieții private, a datelor și a dezvoltării competențelor specifice domeniului.

La evenimentul de lansare, găzduit de Universitatea de Tehnologie din Tallinn la 29 septembrie 2017, reprezentanți ai sectorului public din UE, ai industriei, ai echipelor naționale de coordonare și ai mediului academic au prezentat  recomandări și sugestii privind securitatea cibernetică.

Specialistii europeni au discutat subiecte legate de securitate care vor fi dezbătute în fiecare săptămână a lunii securității cibernetice. Evenimentul a fost co-organizat cu Autoritatea Sistemelor Informatice a Estoniei, CERT Estonia și Universitatea de Tehnologie din Tallinn.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru piața unică digitală, Andrus Ansip, a declarat: “Securitatea cibernetică este fundamentul lumii digitale, este responsabilitatea noastră comună, a tuturor, în fiecare zi. Susțin aceste eforturi comune pentru a promova conștientizarea și acțiunile concrete pentru securitatea cibernetică în Europa. "

Comisarul pentru Economie și Societate Digitală, Mariya Gabriel, a declarat: "Persoanele, în viața lor profesională și privată, vor putea anticipa sau răspunde adecvat riscurilor digitale numai dacă sunt suficient de informate și posedă competențele necesare. Luna Europeană a Securității Cibernetice reprezintă o oportunitate excelentă pentru  complementarea planurilor noastre de a face UE mai sigură în ceea ce privește securitatea cibernetică. "

Directorul executiv al ENISA, Prof. Udo Helmbrecht, a declarat: "Este al cincilea an în care ENISA colaborează cu Comisia și statele membre pentru realizarea Lunii Europene de Securitate Cibernetică. Campania din 2017 reunește experți din întreaga Uniune Europeană pentru a sprijini creșterea nivelului de conștientizare a provocărilor privind securitatea cibernetică pentru utilizatorii de zi cu zi. Evenimentul este o oportunitate de a reaminti tuturor importanța igienei cibernetice și că «securitatea informatică reprezintă o responsabilitate comună. Oprește-te. Gândeste-te.Conectează-te.»"

Se întâmplă în timpul #CyberSecMonth!

ECSM se desfășoară pe durata lunii octombrie în întreaga Europă. În fiecare săptămână se abordează  un subiect diferit:

Prima săptămână - 2-6 octombrie: Securitatea informatică la locul de muncă

A doua săptămână - 9-13 octombrie: Guvernare, confidențialitate și protecția datelor

A treia săptămână - 16-20 octombrie: Securitatea cibernetică acasă

A patra săptămână - 23-27 octombrie: Abilități în securitatea cibernetică

În cursul lunii octombrie, ENISA și DG CONNECT vor lansa clipuri video scurte pentru a spori gradul de conștientizare a temelor lunii și vor organiza, de asemenea, evenimente și activități centrate pe acestea. Pentru a afla mai multe despre ceea ce se întâmplă în orașul dumneavoastră, verificați harta interactivă! Campania are, de asemenea, o acoperire internațională: descoperă Luna Națională de Conștientizare a Securității Cibernetice și Campania Națională de Conștientizare în domeniul Securității Cibernetice - Opriți-vă. Gândiți-vă. Conectați-vă - organizate în Statele Unite. Luna securității cibernetice va fi lansată global la data de 3 octombrie 2017 de către Organizația Statelor Americane (OAS) cu Alianța Națională pentru Securitate Cibernetică(NCSA), Homeland Security (DHS) și Public Safety Canada (PSC) la Sala Americilor din Washington, DC.

Pe site-ul ECSM, utilizatorii pot găsi sfaturi în 23 de limbi, materiale de conștientizare și multe altele. Ei au, de asemenea, posibilitatea de a-și testa nivelul de cunoștințe prin completarea testului de securitate cibernetică disponibil în 23 de limbi. În plus, utilizatorii pot găsi pe site-ul dedicat o listă a coordonatorilor ECSM din fiecare stat membru.

Sfat suplimentar: Nu uitați de viitoarea ediție a Cyber Security Challenge 2017, care are loc în perioada 30 octombrie-3 noiembrie în Spania, unde tineri din întreaga Europă se vor reuni, vor colabora și în cele din urmă vor concura în ceea ce privește atacurile cibernetice și modalități de apărare.

Informații suplimentare:

Luna Securității Cibernetice este organizată de Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor și a Sistemelor Informatice (ENISA), Comisia Europeană și peste 300 de parteneri din întreaga Europă (autorități locale, guverne, universități, think-tank-uri, ONG-uri, asociații profesionale). În anul precedent, ENISA a colaborat, de asemenea, cu Europol (Centrul european pentru criminalitatea informatică - EC3), Autoritatea Estonă pentru Sisteme Informatice, CERT Estonia, Universitatea de Tehnologie din Tallinn, pentru a promova conștientizarea și educația  în domeniul securității cibernetice.

Urmăriți campania pe Twitter @CyberSecMonth #CyberSecMonth, #OctoberNIS.

Materiale asemănătoare:

 

Pentru interviuri și solicitări de presă:

Pentru întrebări despre Luna europeană a securității cibernetice, vă rugăm să contactați [email protected]

Lista completă a partenerilor la https://cybersecuritymonth.eu/about-ecsm/partners