A publicat studiul «Disponibilitatea pentru implementarea în România a schemei de certificare a securității cibernetice» Accesați aici studiul

Protocol de colaborare între CERT-RO și E.ON

2018/04/12
Popularitate 1072

Foto:

În urma discuțiilor bilaterale între reprezentanții E.ON și CERT-RO a fost încheiat un protocol de colaborare în domeniul securității cibernetice, extinzând astfel cooperarea cu mediul privat. Protocolul vizează facilitarea schimbului de informații pentru creșterea gradului de securitate a rețelelor IT de pe teritoriul României. 

Protocolul a fost încheiat în contextul iminentei transpuneri in legislația națională a Directivei privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniunea Europeană (Directiva NIS). Legea va impune măsuri minime de securitate operatorilor de servicii din mai multe ramuri esențiale: energie, transporturi, apă, banking, sănătate, piețe financiare și servicii digitale.

Grupul german E.ON a intrat în România în anul 2005, când a preluat fostele societăţi de stat din domeniul gazelor naturale şi energiei electrice. Companiile din structura grupului operează o reţea de distribuţie a gazelor naturale în lungime de peste 22.000 km, respectiv o reţea de distribuţie a energiei electrice de peste 81.000 km şi deservesc circa 3,1 milioane de clienţi din 20 de judeţe (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău). De la intrarea pe piaţa locală, E.ON a investit circa 1,5 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat 1,9 miliarde de euro sub formă de impozite şi taxe.


Vizualizat de 2349 ori