Au fost publicate Normele privind autorizarea și verificarea furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

România, locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică

2016/11/11
Popularitate 1195

Foto: Bitdefender

European Cyber Security Championship 2016 este un concurs care are ca temă securitatea cibernetică, ce a avut loc la Dusseldorf, în Germania, în perioada 7 - 11 noiembrie 2016.

Destinat persoanelor cu abilități în domeniul IT, concursul este o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și se derulează în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE.

Statele din Europa participante la această competiție au fost reprezentate de câte o echipă formată din 10 concurenți, 5 seniori (20 - 30 ani) și 5 juniori (14 - 19 ani). Echipa României, antrenată de specialiști în securitate de la Bitdefender, a reușit să se plaseze pe locul al doilea.

Competiția, aflată sub auspiciile excelenței și fair-play-ului, urmărește:

- creșterea conștientizării privind nevoia de securitate cibernetică și de cunoaștere a amenințărilor din mediul virtual;
- identificarea și atragerea tinerilor cu aptitudini deosebite către sectorul IT și securitate cibernetică.

CERT-RO, în parteneriat cu Serviciul Român de Informații și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange Romania și Q-East Software, au organizat în luna mai a acestui an etapa online a selecției echipei naționale pentru acest concurs european.

Ulterior, la sfârșitul lunii iunie a avut loc selecția on-site, cu exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering, precum și simulări de prezentări publice.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la acest campionat, SRI, alături de Bitdefender și Orange România a organizat sesiuni de training ce vizau creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă.

Editia din 2015 a oferit echipei Romaniei oportunitatea de a participa pentru prima oara la ECSC, ocazie cu care concurenții români s-au familiarizat cu formatul și au înțeles exigențele concursului.

Grație experienței acumulate, a pregătirii susținute și a dedicării instructorilor, echipa Romaniei a reușit performanța de a se clasa pe locul 2 din 10 țări participante. De asemenea, echipa noastră s-a bucurat de aprecierea juriului, fiind desemnată pentru al doilea an la rând drept echipa cu cea mai bună expunere a modului în care au rezolvat sarcinile de concurs.

Succesul echipei României înregistrat la Duesseldorf a fost posibil mulțumită Serviciului Român de Informații, Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și CERT-RO, care alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange Romania, Q-East Software și Microsoft, au organizat procesul de selecție și pregătire a membrilor echipei române. Astfel, România a beneficiat de energia și pasiunea tinerelor talente din domeniu, pentru a o reprezenta la acest concurs.

 

 


Vizualizat de 4958 ori