A fost publicată lista auditorilor atestați de securitate cibernetică. Accesați aici lista

Rezumat din Legea privind autorizarea fondurilor dedicate Apărării Naționale a SUA pentru anul fiscal 2022

2021/09/29
Popularitate 1000

Legea privind autorizarea fondurilor pentru Apărarea Națională a SUA (NDAA) pentru anul fiscal 2022 aduce schimbări istorice, administrația americană urmând să investească în capabilități viitoare care îi vor permite să facă față unor provocări fără precedent atât pe plan intern, cât și extern.

Printre altele, este vizată îmbunătățirea capacităților în spațiul cibernetic și adresarea amenințărilor emergente, prin:

  • Alocarea a aproape 1 miliard de dolari pentru investiții suplimentare pentru securitate cibernetică în personal, programe și tehnologii.
  • Crearea și susținerea unui cadru adecvat de dezvoltare și achiziție de software, prin furnizarea de consultanță de specialitate, asistență și resurse.
  • Utilizarea protecției DNS în cadrul Departamentului Apărării.
  • Modernizarea relației dintre CIO al Departamentului Apărării și componentele Agenției Naționale de Securitate (NSA), responsabile cu securitatea cibernetică.
  • Înființarea unui oficiu de programe în cadrul Comandamentului Forțelor Armate Întrunite - Departamentul Apărării Rețelelor de Informații (DODIN), pentru a centraliza gestionarea produselor informaționale referitoare la amenințările cibernetice în cadrul Departamentului Apărării.
  • Coordonarea creării unui Mediu de Colaborare în materie de informații privind amenințările cibernetice în cadrul Ramurii Executive, pentru a facilita transmiterea, schimbul și analiza informațiilor privind amenințările cibernetice, după modelul unei recomandări din partea Comisiei Cyberspace Solarium (CSC).
  • Elaborarea unui raport de conformitate privind cerințele existente referitoare la notificarea armelor cibernetice.
  • Actualizarea Programului strategic de securitate cibernetică cu noi seturi de misiuni critice pentru studiu și atenuare

Susa: United States House of Representatives – House Armed Services Committee VEZI LINK