A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Platforma Națională de servicii informatice (NCSP)

 

ecsi-ncsp-1

 

Această activitate vizează construirea unei platforme tehnice, constând în hardware și software, care va spori capacitățile tehnice ale CERT-RO legate de managementul incidentelor și securității informatice. Platforma va fi interoperabilă cu mecanismele de cooperare ale UE și cu platforma pentru servicii de bază privind securitatea ciberneticăstabilită prin intermediul programului de lucru privind telecomunicațiile din cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei(CEF) 2015 (C (2015) 7381).

Platforma va fi utilizată pentru colectarea, procesarea, difuzarea și partajarea datelor legate de incidentele, vulnerabilitățile, amenințările, evenimentele și artefactele, inclusiv notificările incidentului primite de CERT-RO. Acest lucru va îmbunătăți capacitățile CERT-RO de cooperare și de schimb de informații, atât la nivel național, cât și la nivelul UE.

 

Pe lângă interfețele portalurile către platforma de bază pentru servicii de securitate cibernetică, platforma tehnică va furniza servicii (schimb de informații, reacție și coordonare a incidentelor, comunicații de siguranţă, date de API-uri) pentru diferite organizații naționale: furnizori de servicii digitale și operatori de servicii esențiale (aşa cum este definit prin Directiva INS), furnizori de servicii de Internet, autoritățide aplicare a legii, autorități naționale de securitate cibernetică și alte organizații din cadrul circumscripției CERT-RO. Pentru a asigura o partajare și o diseminare eficientă a informațiilor la nivel național, vor fi dezvoltate diferite interfețe (Interfețe de programe de aplicație - API-uri) și module de software de interconectare.