A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

DNSC a organizat un workshop de dezbatere a studiului privind standardele de certificare a securității cibernetice și analiză comparată în cadrul proiectului ‘Creșterea capacității administrative a autorităților competente din România - DNSC și RENAR'

2023/06/15
Popularitate 915

Foto: DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a organizat joi, 15 iunie 2023, la sediul instituției din București, strada Italiană nr. 22, un workshop în cadrul căruia s-au prezentat și dezbătut rezultatele studiului privind standardele de certificare a securității cibernetice și analiză comparată. Evenimentul a inclus deopotrivă o demonstrație a conceptului de platformă web care va sprijini rezultatele certificării în domeniul securității cibernetice la nivel național.

Studiul continuă preocupările autorităților competente din România în domeniul creării condițiilor optime de adoptare și implementare a schemei de certificare a securității cibernetice a produselor, serviciilor și proceselor IT&C.

Platforma (proof-of-concept) are funcționalități minime și este creată momentan în scop pur demonstrativ, urmând a centraliza înregistrările și rezultatele certificării în domeniul securității cibernetice la nivel național. Prin punerea la dispoziție a tuturor rezultatelor certificării de securitate cibernetică într-un singur loc se va obține transparență și o imagine de ansamblu completă a peisajului de certificare.

Cele două activități au fost dezvoltate în cadrul proiectului finanțat prin Agenția Europeană HaDEA (European Health and Digital Executive Agency) - „Creșterea capacității administrative a autorităților competente din România - DNSC și RENAR – conform Regulamentului european privind securitatea cibernetică 2019/881 (Cybersecurity Act)”. Partenerii implicați în cadrul proiectului sunt DNSC, RENAR și Ernst&Young SRL (EY).

Printre vorbitorii la acest eveniment s-au numărat experți în domeniul securității cibernetice și reprezentanți ai autorităților competente din România, DNSC și RENAR. Aceștia au împărtășit experiențele lor și au oferit sfaturi utile pentru dezvoltarea capacităților în domeniul securității cibernetice.

Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a DNSC și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.


Vizualizat de 13606 ori