A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Alertă: Campanie de infectare cu malware via e-mail-uri care impersonează instituții publice sau companii private din România

2020/01/17
Popularitate 1033

Foto: Unsplash

Atenție mare la sursa e-mail-urilor primite, în special cele care conțin mesaje în care vi se cere efectuarea unei plăți sau transmiterea unei cereri de ofertă!

În ultimele zile, echipei CERT-RO i-au fost raportate incidente în care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputația unor instituții publice sau companii private din România, pentru a transmite e-mail-uri cu conținut malițios.

Scopul principal este distribuirea unor atașamente malițioase, cu capabilități de ransomware și spyware, pe care utilizatorul să le acceseze din curiozitate, în încercarea de a afla mai multe informații.

În mesajele primite se cere efectuarea unei plăți sau chiar înaintarea unei cerere de ofertă. Curioșii care vor să afle mai multe despre situație și descarcă, apoi execută fișierul atașat, sunt în pericol de a se infecta cu malware.

Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazurile în care vi se pare ceva suspect, textul este incorect gramatical sau deține greșeli de transcriere! Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative, nu ezitați să raportați problema la CERT-RO ([email protected]).

Pentru mai multe sfaturi despre cum puteți evita astfel de situații, vă recomandăm infografic-ul de pe site-ul CERT-RO, referitor la cele mai întâlnite fraude din online: https://cert.ro/vezi/document/cyber-scam-pliant-ecsm-2018


Postat în: alerte cybersecurity

Vizualizat de 2946 ori