|
Scopul proiectului
Proiectul va stabili o rețea comună de analiză a amenințărilor, un grup deschis de colaborare al CSIRT-urilor europene, cu accent pe colectarea, partajarea și analiza informațiilor tehnice, operaționale și strategice privind amenințările. Scopul acestei colaborări este de a combina avantajele unice ale diferitelor echipe pentru a obține o conștientizare situațională cuprinzătoare și informații acționabile pentru a apăra în mod eficient circumscripțiile din fiecare stat membru, de la operatori de infrastructură critici vizați de actori sponsorizați de stat până la cetățeni individuali afectați de criminalitatea informatică.
Partea principală a proiectului abordează lacunele din instrumentele Cyber Threat Intelligence (CTI) care sunt utilizate în prezent de CSIRT-urile la nivel național din Europa. Aceste lacune ne împiedică să profităm pe deplin de informații necesare pentru detectarea timpurie și atenuarea atacurilor. Prin consolidarea instrumentelor individuale și interconectarea acestora, vom atinge un nou nivel comun de conștientizare situațională, iar echipele participante vor beneficia de cunoștințe și instrumente comune.
Sursa de finanțare
CEF Telecom
Call: CEF-TC-2020-2 – Cybersecurity
Objective 2: Support to joint preparedness, shared situational awareness and coordinated response to cybersecurity incidents
Lider
Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa Państwowy Instytut Badawczy (Polonia)
Parteneri
Valoarea totală și contribuția României
Valoare totală proiect: 2 616 838 EUR, finanțare CEF: 1 962 629 EUR
Buget CERT-RO: 304 018 EUR
Durata de implementare
3 ani (01/07/2021 - 01/07/2024)
Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a DNSC și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.