A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

DNS4EU and European DNS Shield

DNS4EU and European DNS Shield – 21-EU-DIG-EU-DNS

 

Directoratul Național de Securitate Cibernetică din România (DNSC) este beneficiarul unei finanțări nerambursabile pentru implementarea proiectului "DNS4EU și European DNS Shield – 21-EU-DIG-EU-DNS", în conformitate cu contractul de finanțare nr. 101095329. Proiectul este finanțat prin European Health and Digital Executive Agency (Hadea), în cadrul apelului CEF-DIG-2021-CLOUD, tipul de acțiune: Connecting Europe Facility Infrastructure Projects.

Coordonator:

 • WHALEBONE, SRO - Republica Cehă

 

Parteneri:

 • CZ.NIC, ZSPO - Republica Cehă

 • CESKE VYSOKE UCENI TECHNICKE V PRAZE - Republica Cehă

 • TIME.LEX - Belgia

 • DESEC EV - Germania

 • DIRECTORATUL NATIONAL DE SECURITATE CIBERNETICA – România

 • SZAMITASTECHNIKAI ES AUTOMATIZALASI KUTATOINTEZET – Ungaria

 • A BI LAB-CENTRO DI RICERCA E INNOVAZIONE PER LA BANCA - Italia

 • NAUKOWA I AKADEMICKA SIEC KOMPUTEROWA - PANSTWOWY INSTYTUT BADAWCZY – Polonia

 • MINISTRY OF ELECTRONIC GOVERNANCE – Bulgaria

 • CESNET ZAJMOVE SDRUZENI PRAVNICKYCH OSOB - Republica Cehă

 • GABINETE NACIONAL DE SEGURANCA – Portugalia

 • F-SECURE OYJ - Finlanda

 

Durata acțiunii: 36 de luni, începând cu 1 ianuarie 2023

Valoare totală proiect: 6.173.310 €, din care asistență financiară nerambursabilă: 3.086.655 €

Buget DNSC: 203.600 €, din care asistență financiară nerambursabilă: 101.800 €

Website-ul proiectului: www.joindns4.eu

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă consolidarea suveranității tehnologice europene, oferind o alternativă semnificativă și îmbunătățind situația serverelor DNS în Europa. DNS-EU oferă cetățenilor, întreprinderilor și administrației publice din Uniunea Europeana o alternativă comparabilă cu astfel de servicii globale oferite de Google sau Cloudflare, urmărind să devină un lider în susținerea celor mai noi tehnologii și standarde, respectând în același timp un nivel înalt de securitate și confidențialitate.

Disponibilitate (locații):

Serviciul DNS va fi disponibil pentru toți utilizatorii de Internet din Europa. Resolver-ul cloud DNS4EU va funcționa în cel puțin 14 locații din 13 țări diferite din UE. Performanța așteptată a resolver-ului cloud DNS4EU este mult peste 1 milion de cereri pe secundă.

 

Descrierea proiectului:

Din punct de vedere tehnologic, proiectul combină componente cloud și on-premises, livrate prin rezolvere DNS disponibile public și, datorita introducerii în rețelele ISP-urilor, acest lucru va asigura o rată semnificativă de adoptare printre utilizatorii finali: rezidențiali, corporativi și publici din UE. Maturitatea soluției va fi asigurata prin adoptarea celor mai recente standarde de securitate și de îmbunătățire a confidențialității.

DNS-ul va fi ușor de configurat de către utilizatorii finali și va fi susținut prin-o gamă largă de aplicații și sisteme de operare, oferind protecție cibernetică concentrată pentru țările UE împotriva malware-ului și phishing-ului, fără a influenta viteza și stabilitatea. Serviciul va respecta strict cerințele de confidențialitate ale UE.

Proiectul își propune să dezvolte o soluție recunoscută pe scară largă, care va fi utilizată de cel puțin 100 de milioane de utilizatori în Europa pe parcursul a 5 ani, dintre aceștia 35 de milioane pe parcursul proiectului. Acest lucru va întrerupe dominația actorilor actuali din domeniu. Consorțiul considera că, datorită maturității sale tehnologice și activităților de comunicare directionate, proiectul va deveni unul dintre proiectele de succes, precum domeniul .eu sau eIDAS, care vor stabili direcția nu numai în Europa, ci și la nivel global.

 

Activitățile proiectului sunt următoarele:

WP1: Tehnologie

WP2: Implementarea serviciilor premium și generale

WP3: Securitate

WP4: Asigurarea adoptării de către comunitate

WP5: Aspecte legale, etice și de politică

WP6: Managementul proiectului

 

Conținutul reflectă opinia autorilor. Comisia Europeană nu este responsabilă pentru folosirea informațiilor din acest articol.