A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

CERT-RO și Digital Nation recomandă programul național de cybersecurity dedicat administratorilor de sisteme IT

2018/10/22
Popularitate 1161

Una dintre temele specifice Lunii Europene a Securității Cibernetice este #CyberSkills și se concentrează pe dezvoltarea competențelor și a educației digitale a utilizatorilor, indiferent de pregătirea acestora. 

În acest sens, CERT-RO și Digital Nation îți recomandă programul online de mentorare în securitate cibernetică, desfășurat pe parcursul a 12 luni. Este vorba despre un curs dedicat în principal administratorilor de sisteme din România

Importanța colaborării în gestionarea incidentelor de securitate

Cooperarea reprezintă cheia principală a reacției rapide în cazul incidentelor de securitate cibernetică. În acest sens, mediul public și cel privat organizează frecvent întruniri dedicate colaborării rapide și exerciții cibernetice, atât la nivel național cât și internațional.

Scopul acestora este întărirea relațiilor dintre participanți, creșterea nivelului de încredere, testarea procedurilor de răspuns la incidente de securitate cibernetică, monitorizarea cooperării și a calității informației oferite. Totodată, astfel de inițiative servesc drept oportunitate pentru testarea nivelul de pregătire tehnică a angajaților, a procedurilor prin care se poate asigura continuitatea activității,  precum și detectarea nevoilor și oportunităților de training a angajaților, pe viitor.   

Cine se poate înscrie?

Practic, digitalnation.ro își propune să creezeun mediu propice cooperării, oferind în același timp o oportunitate de îmbunătățire a cunoștințelor de securitate cibernetică. 

Scopul programului este formarea unui grup de lucru online, pentru ca administratorii de sisteme împreună cu mentorii specialiști în securitate cibernetică să parcurgă timp de un an o etapă de învățare teoretică și implementare practică a soluțiilor tehnice care securizează infrastructurile.

Programul de securitate cibernetică este deschis tuturor administratorilor IT din țară, care au 18+ ani și care administrează în prezent o rețea privată care include cel puțin 5 servicii IT. 

Cum mă înscriu?

Pe site-ul digitalnation.ro au început deja înscrierile. Așa cum aminteam anterior, programul are un format online și se desfășoară pe durata a 12 luni. Aproximativ 100 de locuri sunt disponibile în cursul online Cybersecurity al Digital Nation, înscrierile fiind deschise până pe 10 Noiembrie.

Cu ocazia Lunii Europene a Securității Cibernetice 2018, prin parteneriatul CERT-RO-Digital Nation, prima lună a programului este gratuită. Astfel, aveți oportunitatea de a testa utilitatea programului, fără a investi material în pregătirea dvs. 

Ulterior, dacă sunteți de acord să continuați activitatea de training în cadrul acestui program, Digital Nation percepe un cost de 100 EUR anual (taxa anuală de membru comunitate). Mai multe detalii despre condițiile de participare sunt incluse pe site-ul Digital Nation. 

Programul va dezvolta capabilități practice noi în rândul participanților, funcționând ca un task-force aplicat pe parcursul unui an de zile. Inițiativă națională, programul este deschis administratorilor de sistem din toate industriile, având ca obiectiv creșterea nivelului securității infrastructurilor din țară, unde noile cunoștințe vor fi aplicate.

Ce este Digital Nation?

Digital Națion este o organizație care creează valoare adăugată sustenabilă în țară prin educație. Pregătim o nouă generație de specialiști tech și profesioniști business, viitori lideri ai antreprenoriatului digital românesc.

Disciplinele de predare cu care Digital Nation îi pregătește pe aplicanți sunt din sfera programării, a securității cibernetice, a arhitecturilor de sistem, a designului web și a marketingului digital. Pentru a aplica la programele educaționale online Digital Nation vizitează site-ul comunității, citește despre metodologia de predare RDEM și aplică la specializarea dorită.

 


Vizualizat de 4896 ori