A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Comunicat de presă privind aprobarea de către plenul Senatului a proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.104/2021 privind înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC)

2021/12/14
Popularitate 1000

Foto:

București 14 Decembrie 2021 

În cadrul ședinței Senatului din 13 Decembrie 2021 a fost aprobat proiectul de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență privind înființarea Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Voturi exprimate: 122 pentru, 0 abțineri, 0 împotrivă.

Dezvoltările înregistrate la nivel european, complexitatea transformării spațiului cibernetic și intensificarea activității online din ultima perioadă, pe fondul crizei determinate de pandemie, au evidențiat necesitatea unei noi abordări instituționale care să asigure performanța necesară în acest domeniu.

Principala misiune a Directoratului este asigurarea securității spațiului cibernetic național civil, în strânsă colaborare cu toate autoritățile competente.

Directoratul va deveni un ecosistem de cooperare între actori cheie din instituțiile statului, privat și mediul academic, astfel încât securitatea cibernetică să capete o pondere importantă în structura economiei naționale.

Această nouă instituție va contribui la poziționarea României ca lider în securitatea cibernetică la nivelul UE și internațional.


Vizualizat de 1015 ori