A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

DNSC, Cyberint și ANSSI au lansat înscrierile la Campionatul National de Securitate Cibernetică (RoCSC22)

2022/06/16
Popularitate 1132

Foto: RoCSC22

Anul acesta va avea loc cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Securitate Cibernetică - RoCSC22, organizat de Serviciul Român de Informații, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), sprijinit de Ministerul Educației, Agerpres și de partenerii din mediul privat Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco, UIPath, PaloAlto Networks, KPMG și Clico.

Organizatorii, alături de parteneri din mediul privat, au susținut încă din anul 2015 tinerele talente in domeniu si au organizat activități de selecție, training și participare a echipei naționale a României la Campionatul European de Securitate Cibernetică.

Procesul de înscriere pentru ROCSC22 este deja activ, astfel că vă puteți înregistra la concurs pe rocsc.ro până la data de 22 iulie 2022.

Prima etapă a competiției naționale este una de calificare și va avea loc online, în intervalul 22.07 (ora 16:00) - 23.07 (ora 22:00). La concurs pot participa pasionați de domeniul securității cibernetice din trei categorii: Juniori (16-20 de ani), Seniori (21-25 de ani) și Open (disponibil indiferent de vârstă).

După procesul inițial de preselecție online, va urma etapa finală, ce va reuni cei mai buni 15 concurenți din categoriile eligibile (juniori si seniori) si va avea loc pe 06.08.2022. Această etapă va presupune prezența fizică într-o locație stabilită ulterior. Cele mai bune rezultate la categoriile eligibile vor fi premiate. Astfel, pentru categoriile Juniori și Seniori, locul I va primi 2000 euro, locul II 1000 euro, locul III 500 euro, iar locurile 4-10 vor avea parte de premii speciale din partea sponsorilor.

ROCSC are deopotrivă și rolul de a selecta membrii eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European. În cei șapte ani de participare la  ECSC, grație experienței acumulate, a pregătirii susținute și a dedicării instructorilor, Team Romania a câștigat ediția din 2019 si a ieșit de două ori vicecampioana a Europei.

După finala ROCSC22, organizatorii vor selecta lotul preliminar al Team Romania, care va merge într-un bootcamp de pregătire la Bran între 17.08 - 21.08.2022. Pe parcursul bootcamp-ului, tinerii vor fi testați și antrenați prin exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering etc.

La faza finală a ECSC22, fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenți: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani și cinci din categoria de vârstă 21-25 de ani.

Campionatul European de Securitate Cibernetică reprezintă o oportunitate pentru participanți să își testeze competențele digitale. În plus, tinerii beneficiază de recunoaștere națională și promovare, mentorat cu specialiști în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică și soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunități de angajare în domeniu.

Ediția de anul acesta al ECSC va fi găzduită de Austria și va avea loc la Viena în perioada 13-17 septembrie 2022.

Tinerii interesați de dezvoltarea abilităților tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul National de Securitate Cibernetică pe platforma educațională online cyberedu.ro, un spațiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exercițiilor propuse în faza națională și faza internațională de la ECSC19 dar și alte exerciții construite pentru competiții de securitate cibernetică internaționale.


Vizualizat de 2685 ori