A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

Directoratul Național de Securitate Cibernetică sprijină operatorii de servicii esențiale din sectorul Energie

2022/09/27
Popularitate 1000

Foto: DNSC

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), în parteneriat cu Cynergy-ISAC și SANS Institute, a contribuit la organizarea, în perioada 21-23 septembrie 2022, a primei conferințe naționale dedicată operatorilor români de servicii esențiale și infrastructuri critice din domeniul energiei.

Evenimentul a avut ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare și reziliență a organizațiilor din România, din perspectiva integrării în ISAC-ul nou creat, îmbunătățirea nivelului de pregătire specifică domeniului, augmentarea posturii de securitate cibernetică a operatorilor din sectorul energetic, reprezentând în același timp o continuare a seriei de workshop-uri organizate de către Cynergy-ISAC.

Conferința desfășurată în București și-a propus țintirea unei audiențe cât mai diverse. În cadrul evenimentului au fost supuse atenției publicului atât tematici high-level, specifice palierului managerial, cât și topicuri practice, destinate inginerilor și operatorilor, scopul final fiind creșterea nivelului de conștientizare privind riscurile inerente ecosistemelor hibride IT/OT, prezente în infrastructurile cu valențe critice. 

Este semnificativ faptul că, în cadrul evenimentului, au fost susținute prezentări și din partea reprezentanților unor entități europene cu expertiză în domeniu, precum ENISA, NASK Polonia, EE-ISAC (European Energy ISAC), respectiv companii private.

DNSC susține și încurajează atât lansarea unor astfel de inițiative în sectorul securității cibernetice, cât și implicarea mediului privat în susținerea unor astfel de activități.


Vizualizat de 3335 ori