A publicat studiul «Disponibilitatea pentru implementarea în România a schemei de certificare a securității cibernetice» Accesați aici studiul

Comunicat de presă: CERT-RO organizează în perioada 31 august-4 septembrie o sesiune de pregătire în domeniul securității cibernetice, destinată experților din cadrul centrelor naționale de răspuns la incidente de securitate cibernetică

2015/08/25
Popularitate 958

Foto:

CERT-RO organizează în perioada 31 august-4 septembrie 2015, la București,  o sesiune de pregătire în domeniul securității cibernetice, destinată experților din cadrul centrelor naționale de răspuns la incidente de securitate cibernetică din Europa Centrală și de Est.

În cadrul Summit-ului Regional pentru securitate cibernetică, ce a avut loc în perioada 11-13 mai la București, România și-a impus ca obiectiv să devină lider regional în domeniul securității cibernetice. Ca urmare, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică  (CERT-RO) organizează o sesiune de pregătire dedicată experților din cadrul centrelor naționale din spațiul Europei Centrale și de Est.

Sesiunea va avea loc în perioada 31 august-4 septembrie la București și se va desfășura în cadrul Centrului de Inovare în securitate cibernetică (Cybersecurity Innovation Centre-CIC), situat din strada Italiană, nr.22. Centrul este proiect-pilot  în cadrul unui proiect mai amplu demarat de către CERT-RO cu sprijinul Agenției pentru Comerț și Dezvoltare din SUA (USTDA) și al companiei General Dynamics Fidelis Cybersecurity Solutions. Prin intermediul centrului, CERT-RO promovează colaborarea între resursele regionale și globale pentru a rezolva probleme complexe de securitate cibernetică.

La această sesiune de pregătire de 5 zile vor participa 16 specialiști în securitate cibernetică din 14 state ale Europei Centrale și de Est. Aceștia vor avea oportunitatea de a beneficia de o sesiune de tip ’hands-on’cu experți ai companiilor românești Bitdefender și certSIGN  by UTI din domeniile analiză malware și TTP (Tactici, Tehnici și Proceduri).  

Specialiștii în securitate ai companiei Bitdefender, Cătălin Coșoi, Silviu Sofronie și Codruț Marinescu, vor susține o sesiune de pregătire despre detecția și clasificarea incidentelor cibernetice, tehnici de investigare și evoluția celor mai recente forme de malware. Bitdefender își asumă astfel rolul de lider global în domeniul securității informatice și intensifică în mod constant colaborarea cu centrele de răspuns la incidente de securitate cibernetică.

De asemenea, experții Teodor Cimpoesu și Cosmin Anghel din partea certSIGN, companie inovatoare în domeniul securității informatice și deținătorul primului CERT privat din Romania,  vor susține cursuri aplicate de răspuns la incidente, data forensics și aplicatii practice de laborator. certSIGN își reafirmă astfel disponibilitatea de colaborare cu CERT-urile din regiune și își consolidează poziția ca unul dintre cei mai importanti deținători de know-how în domeniul securității cibernetice din România.


Vizualizat de 2512 ori