A fost publicată lista furnizorilor de servicii de formare pentru securitate cibernetică
Accesați pagina

UE a publicat oficial Regulamentul de înființare a Centrului european de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC) și a Rețelei de centre naționale de coordonare

2021/06/09
Popularitate 1000

Foto: ProTV

Recent, pe 8 iunie 2021, a fost publicat regulamentul de înființare a Centrului european de competențe în domeniul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC) și a Rețelei de centre naționale de coordonare.

Documentul poate fi consultat în Jurnalul Oficial (JO) al Uniunii Europene, dar este deopotrivă disponibil atât în limba română, cât și în limba engleză, pe site-ul cert.ro și poate fi descărcat accesând link-urile din finalul acestui articol.

ECCC va avea sediul la București, după ce România a fost desemnată să găzduiască această importantă instituție europeană în luna decembrie a anului trecut. Țara noastră a candidat pentru găzduirea Centrului în compania unor adversari puternici, cu experienţă semnificativă în problematica securității cibernetice la nivel mondial, precum Belgia, Germania, Lituania, Luxemburg, Polonia sau Spania.

Regulamentul va intra în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în JO și are aplicabilitate directă în stalele membre ale Uniunii Europene. Documentul prevede înființarea ECCC pentru perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului legislativ și 31 decembrie 2029.

Autoritățile din România, mediul academic, mediul de business din zona IT&C, dar și start-up-uri sau experți independenți din domeniu, așteaptă cu nerăbdare oportunitățile pe care ECCC le va deschide pentru întregul ecosistem de securitate cibernetică al UE, împreună cu centrele naționale de coordonare.

Regulamentul ECCC poate fi descărcat accesând acest LINK